Assalamualaikum, yg ni Choc Moist Cake 2kg untuk emak kesayanganku & of course FOC. Emak bawa ke ofis lamanya hari ini sebab member2 lama ajak ada kenduri kecil kat sana. Benornya, kengkawan mak minta Carrot Moist Cake, tapi S tak sanggup sebab keje buatnya lg leceh dr Choc Moist ni. Nak kene parut byk mende, lobaknye, walnutnya, nenasnya, aduh hari keje mmg tak sanggup ler.
Smiley nak kongsi resipi butter cream yg lazat ni. Actually S dah belajor byk sgt resipi BC tapi S paling suka guna yg ini, resipi mudah & lazat.
Bahan-bahan:
Krimwell - 250gm
Mentega - 250gm (S salu guna brand Anchor, sedap tp harga dah naik)
Golden syrup- 200gm
Cara-cara:
Pukul krimwell dulu lebih kurang 10-15min sampai ringan
Then, pukul pulak mentega pukul selama 10 min
Akhir sekali masukkan golden syrup, kalau yg suka manis, lebihkan sedikit
Tempoh masa memukul tu agak2 25-35min. Memang agak lama tapi hasilnya amat memuaskan.
Selamat mencuba!
3 comments:
farra, maybe in two weeks time kite nak order kek ni..side tunang kite really love ur cake n soh order lagi..nanti2 kite bgtau k..
krimwell tu ape ek
Klu nk letak cream cheese blh ke?
Post a Comment