Percubaan kali pertama membuat karakter kartun Sponge Bob menggunakan teknik 'buttercream transfer'. Ternyata agak mencabar membuatnya dimana anda memerlukan kesabaran, ketenangan dan masa yang cukup lebih - lebih lagi jika kali pertama membuatnya. Super Moist Choc Cake ini buat Zue. Saya buat sampai hampir 12 tgh mlm lepa tidurkan anak2. Saya belajar teknik buttercream transfer secara online dr Ms Tracy here.
2 biji kek ditempah for the 1st time by Alia. Yang pertama Baked Blueberry Cheesecake 9 inch. Rupanya bila timbang keknya agak berat. Saya ingat 1.5kg..tapi rupanya 1.8kg. Base kek ni sy buat dr Almond Cookies, sedap tau Kedua Super Moist Choc Cake 1.5kg . Dedua kek Alia nak bawa balik Raya Haji. Jalan bebaik dik, sekarang musim banjir.
Opps, ni tade siapa tempah, saya saje bawa opis makan saje2.
Kali pertama menerima tempahan dr Nani, Baked Cappuccino Cheesecake. Base dibuat dr Cream-O Choc Biscuits, Filling cream cheese, whipping cream, cappuccino emulco, melted choc and choc rice. Lastly I frosted with choc frosting. yummy!!
Alhamdulillah semua cheesecake kali ni tade crack sebab saya ikut panduan buku Junior's Cheesecake antaranya mesti bakar secara SteamBath.
Selamat Hari Raya Haji kepada semua dan terima kasih kerana mempercayai SmileyCakes
No comments:
Post a Comment